Donatie door Garage Sale

Michael en Jantine uit Amsterdam komen al jaren met heel veel liefde naar Terschelling. Ze kwamen met de Milieujutter in aanraking toen ze vorig jaar op het eiland waren tijdens de containerramp met de MSC Zoe. Ook zij hebben, net als vele anderen, meegeholpen om de lading uit de overboord geslagen containers op te ruimen.

Binnenkort vertrekken ze voor een lange reis. Ze gaan met de auto naar Japan, een land waar ze al eerder zijn geweest en dat is blijven lokken. Voor deze reis hebben ze hun huis verkocht. Er zullen hierdoor veel van hun spullen weg worden gedaan. Daarom hebben ze begin januari een Garage Sale georganiseerd. Het bijzondere is dat ze de opbrengst van deze verkoop aan De Milieujutter doneren, zodat ze een steentje kunnen bijdragen aan, zoals zij schrijven: "jullie goeie en sympathieke initiatief om de stranden van Terschelling schoon te houden." De Garage Sale heeft het mooie bedrag van bijna € 550 opgeleverd. Wij gaan dit geld natuurlijk nuttig besteden

Dat is natuurlijk goed nieuws voor De Milieujutter. Wij zijn aldoor bezig om geld binnen te halen om ons materieel te onderhouden en waar nodig aan te passen of uit te breiden. Zo zijn er nu plannen om een voertuig aan te schaffen om milieujutters naar verder gelegen stukken strand te brengen, die lopend te ver liggen. Wij proberen dat zo milieubewust mogelijk te doen dus zijn op zoek naar passend electrisch vervoer. Hierover later meer. Helaas zit een electrische trekker er voorlopig nog niet in. Die zijn veel te kostbaar voor onze stichting.

De Milieujutter is natuurlijk zeer verheugd over dergelijke initiatieven en het plezierige is dat wij sinds kort als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) zijn aangemerkt. Dat houdt in dat schenkingen kunnen worden afgetrokken bij de belastingopgaven.

Volgende